Inulina Z Cykorii 100g Agnex

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,60 zł

Cena regularna:

8.60
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena w innych sklepach: 8,60 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

INULINA Z CYKORII  100g AGNEX

Inulina jest naturalnym węglowodanem, nie trawionym przez ludzkie enzymy. Występuje w korzeniach lub bulwach niektórych roślin, najczęściej otrzymywana jest z cykorii.

Inulina jest łagodnie słodka w smaku, posiada mniej więcej 1/10 słodyczy cukru. Mogą ją spożywać osoby chore na cukrzycę i odchudzające się.

 

Inulina nie jest wchłaniana w jelitach, tylko ulega fermentacji, stanowiąc pożywkę dla dobrych bakterii. Zwiększa kwasowość otaczającego ją środowiska. 

Inulina w jelitach zachowuje się podobnie jak błonnik, wiąże duże ilości wody zwiększając ilość treści pokarmowej, obniżając jednocześnie jej kaloryczność.

 

Zastosowanie:

Inuliną można zastąpić cukier. Dodawać do herbaty i napojów. Wykorzystuje się ją w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach.  Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu.  Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące.   

Zalecana porcja do spożycia:

zaleca się spożywanie 10 g inuliny dziennie.

 

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

 

 

 

Wartość energetyczna

848 kJ / 210 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

0,0 g

0,0 g

Węglowodany:

- cukry

8,0 g

8,0 g

Błonnik

89,0 g

Białko

0,0 g

Sól

0,0 g 

 

Kraj pochodzenia: Belgia

Producent:
Agnex Krzysztof Wierzbicki
ul. Hotelowa 38
15-659 Białystok
woj. podlaskie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl