
Kasza Jaglana 1kg Agnex
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
KASZA JAGLANA 1KG AGNEX
Kasza jaglana jest to najstarszy znamy nam rodzaj kaszy, otrzymywanej z prosa. Jest źródłem witamin z grupy B oraz źródłem miedzi i żelaza.
Zastosowanie kaszy jaglanej:
Kasza jaglana sprawdza się zarówno jako dodatek do dań słodkich, jak i słonych. Ugotowana na mleku lub w wodzie jest doskonałą propozycją na pożywne śniadanie, najlepiej z dodatkiem bakalii.
Sposób użycia kaszy jaglanej:
Kasza jaglana wymaga umiejętnego przygotowania. Po ugotowaniu może mieć gorzki smak, dlatego zaleca się przed gotowaniem, przelanie kaszy wrzątkiem, aby pozbawić ją goryczy. 1 szklankę kaszy należy gotować w 2 szklankach wody z dodatkiem oliwy. Czas gotowania i konsystencja zależą od tego, według jakiego przepisu ja przyrządzamy i sposobu, w jaki chcemy ją podać.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
1465 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
2,2 g 0,2 g |
Węglowodany: - cukry |
70,3 g 3 g |
Błonnik |
3,1 g |
Białko |
10,8 g |
Sól |
0,01 g |
Kraj pochodzenia: Ukraina/Polska
Producent:
Agnex Krzysztof Wierzbicki
ul. Hotelowa 38
15-659 Białystok
woj. podlaskie