MAKARON NITKA WALCOWANA 500g CZANIECKI
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
MAKARON NITKA WALCOWANA 500g CZANIECKI
Makaron jajeczny przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury – jego smak jest niczym powrót do czasów dzieciństwa. Jednak to dzięki dodatkowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Zawiera wiele wartości odżywczych, m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy.
Ponadto pszenica durum ma niższy indeks glikemiczny, dlatego po ten makaron chętnie sięgają diabetycy oraz osoby prowadzące zdrowy tryb życia. Makaron jajeczny z pszenicy durum stanowi połączenie tradycyjnego smaku z racjonalnym odżywianiem. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie tradycję, jak i nowoczesność.
Dodatek jajek i odżywczej pszenicy sprawia, że posiłek z makaronem jajecznym jest niezwykle sycący. Latem można jeść go na zimno z sezonowymi warzywami lub owocami, zaś w chłodniejsze dni polecamy dodatek ciepłych, rozgrzewających sosów i zup. Warto podkreślić, że to właśnie z twardej pszenicy durum powstają włoskie pasty z najwyższej półki. Ta odmiana makaronu wchłania mniej wody, a także posiada większą przyczepność.
Pożegnaj sos, który uparcie spływa po makaronie!
Składniki:
Kaszka pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), jaja 5 sztuk na kilogram mąki, woda, przyprawa kurkuma.
Wartość odżywcza w 100: 371kcl
Tłuszcz 3,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 70g
w tym cukry 2,9g
Błonnik 2,6g
Białko 13g
Sól 0,1g (Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.)
Producent:
Czanieckie Makarony Sp. z o.o
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec (śląskie)