
Tapioka Granulki 500g Agnex
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
TAPIOKA GRANULKI 500G AGNEX
Tapioka jest produktem skrobiowym otrzymywanym z manioku, jednej z najbardziej popularnych roślin uprawianych w Azji, Afryce oraz w Ameryce. Tapioka w postaci granulek wyglądem przypomina małe perełki. Najchętniej wybierane są te o średnicy 2-3 mm. W kuchni azjatyckiej tapioka jest podstawowym składnikiem deserów. Tapioka ma dość neutralny smak, dlatego dobrze ją łączyć z miodem, ksylitolem i słodkimi dodatkami. Może być stosowana również jako zagęstnik do sosów i zup. Tapiokę w granulkach można wykorzystać również do przygotowania Bubble Tea - napoju na bazie herbaty serwowanego na ciepło lub zimno.
Jak gotować tapiokę w granulkach? Przed gotowaniem tapiokę należy wypłukać, a następnie namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Gotować w tym samym płynie około 40 minut na małym ogniu, cały czas mieszając.
Składniki: skrobia z manioku 98%, woda
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza:
100 g
Wartość energetyczna
1499 kJ/ 358 kcal
Tłuszcz: 0 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 89 g
- cukry 3 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Producent: Agnex Krzysztof Wierzbicki
ul. Hotelowa 38 15-659 Białystok woj. podlaskie