Nowy produkt
12 Przedmiot Przedmioty
Na magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g AMYLON
SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; Tłuszcz: 2,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g; Węglowodany: 73 g; w tym cukry: <0,5 g; Białko: 4,8 g; Sól: 0,03 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Kraj Producenta: Czechy