Nowy produkt
1 Przedmiot Przedmioty
Na magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
KEFIR NATURALNY 400ml KLIMEKO
Powstaje w wyniku ukwaszenia mleka 2% przy użyciu tzw. „grzybków kefirowych”, zawierających mikroorganizmy zdolne do przeprowadzenia fermentacji mlekowej oraz drożdże kefirowe.
Klimeko to mała firma rodzinna przetwarzająca mleko od 1995 roku. Produkujemy wysokiej jakości, ekologiczne przetwory mleczne w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania – rękodzieło.
W produkcji naszych wyrobów nie stosujemy żadnych tzw. dodatków do żywności, to znaczy stabilizatorów, konserwantów, zagęszczaczy, skrobi. Nie dodajemy też mleka w proszku, barwników, aromatów, witamin. Do naszych śmietan i jogurtu 2% dodajemy Bifidobakterie, a do jogurtu naturalnego 9% dodajemy bakterie L.casei.
Ekologiczne przetwory mleczne to nasza duma, bo cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostotę wytwarzania. Dbamy o wysoki poziom naszych wyrobów poprzez dobór najwyższej jakości surowców i wysoką higienę produkcyjną. Dzięki dbałości o cały proces produkcyjny i zaangażowanie wszystkich pracowników, nasze wysiłki zostały wyróżnione Nagrodą Gospodarczą Wojewody Łódzkiego 2019.
Składniki:
mleko pasteryzowane, mikroflora grzybków kefirowych
Wartość energetyczna: 223 kJ/53kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 4,1 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,10 g*
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Dostępne opakowanie: Butelka (HDPE) 400 g
Producent: Klimeko Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa. Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola